torsdag 7. januar 2010

Ukens bilde:)


Dette er et bilde som er tatt fra Juana Azurduy de Pailla, grunnskole i El Alto, Bolivia.

Når jeg gikk på Bilder Nordic School of photography hadde jeg og klassen min en avsluttende utstilling der vi tok for oss utdanning i verden. 
Vi var 24 kameraer som besøkte Norge, Tanzania, Bolivia, Georgia, Kurdistan og Mongolia. Vi ville vise skole elevene ved de norske skolen at skal verdsette utdanning. 
I 2009 brukte Norge over 90 milliarderer på utdanning. Vi stilte spørsmålet om satsingen blir verdsatt. Om norske barn forstår virkeligheten av skolen. Internasjonale sammenligninger viser det motsatte. 
Utstillingen var på fotofestivalen Nordic Light i Kristiandsund og Risør fotofestival. Utstillingen hadde også utstillingslokale på Oslo S i mai 2009. Der Fabian Stang åpnet utstillingen. 
Hvis du vil vite mere om prosjektet så sjekk ut hjemmesiden, www.verdenstavler.com. Der kan du også kjøpe bok om du er intresert i det:)

Jeg var så heldig å få lov til å reise til Bolivia. Der er det slik at barna har lyst til å gå på skolen, men grunnet en stor fattigdommen, som gjør at en stor del av barn må jobbe isteden for å gå på skolen. For å unngå at for mange barn velger et tidlig arbedisliv, gir staten alle skolebarn 200 kroner i året for å gå på skole. De siste årene har antall barn i skolen økt, men fortsatt er det et problem at barna ikke møter opp til undervisning. Pengene havner også ofte rett i foreldrenes lommer og blir ikke brukt på barnas utdanning. 

Det var også en del mangel på ressurser på skolene, manglende lærere og ikke minst bøker. Mangel på engelsk undervisning og bøker til lærerne. 

Jeg er så utrolig takknemlig at jeg har fått vært med på denne fantastiske utstillingen..:) 

      Vi var så heldig å få med oss karnevalet i La Paz under turen, det var helt fantastisk:)

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Jeg var jo på utstillingen og synes det var mye bra bilder:)

    Du har blitt kjempeflink til dette med å "fange øyeblikket" :)

    (Ann-Kristin Steen)

    SvarSlett